A l’equipament autogestionat de Casa Orlandai, hem iniciat un balcó de natura per anar-lo construint de forma participativa.

Volem apropar el verd a qui visiti la casa, que serveixi d’inspiració al veïnat per enverdir altres balcons del barri  i també als comerços per enverdir botigues i establiments, i volem contribuir a renaturalitzar la ciutat amb la que somiem.

Quins testos o jardineres fem servir? Quines plantes plantem que siguin adaptades al canvi climàtic? Què podem fer perquè vinguin papallones i ocells?

El balcó de natura s’emmarca dins del projecte de Camí escolar verd que estem duent a terme de forma comunitària des de Casa Orlandai fins a l’escola Orlandai.

També el desenvolupem en el marc del Mapa Barcelona+Sostenible, i alhora que volem que el balcó sigui també un petit espai de la Casa per conèixer millor el verd del barri.

Manifest del verd i al Biodiversitat de Barcelona+Sostenible

A més, Som Natura hem participat en la creació del Manifest del Verd i al Biodiversitat de Barcelona+Sostenible, impulsat pel Grup del Verd i la Biodiversitat de la Xarxa Barcelona+Sostenible, que té com a missió incidir en les polítiques públiques pel que fa la renaturalització de la ciutat, centrant especial atenció en la implicació de la ciutadania.

I, a més de situar el verd i la biodiversitat com a element essencial per a la nostra salut a la ciutat, el manifest planteja fins a 28 proposts i, entre elles, insta a enverdir els equipaments públics de la ciutat de Barcelona -des dels centres educatius a les escoles o hospitals i també els centres cívics- com una forma de contribuir a naturalitzar la ciutat i facilitar l’accés al verd a la ciutadania i a estendre’l pels diferents districtes de la ciutat.

Esperem que aquest balcó tingui un efecte multiplicador.

Pots seguir les novetats al blog amb l’etiqueta “balcó de natura”.

Aquest és un projecte col·laboratiu, si hi vols participar-hi, ens trobaràs a benvinguda@somnatura.cat!

 

IMG_8372